Nyföretagande

Entreprenör betecknar en person eller ett företag som utför arbeten på entreprenad, till exempel ett byggföretag. Entreprenör kan också användas som ett begrepp för en företagsam person. Termen syftar i regel på grundaren av ett företag. I vidare bemärkelse används termen om en person är drivande och arbetar hårt för att nå framgång. Entreprenörskap kan också förekomma inom befintliga företag och benämns då intraprenörskap.

Starta företag

Vårgårda kommun och Center of Innovation arbetar för att stötta och stimulera entreprenörskap och för att skapa förutsättningar för nya livskraftiga företag. Därför vill vi ge dig tips och information om vad du bör tänka på för att förverkliga dina företagsidéer.

office-336368_1920

Från idé till verklighet

Drömmer du om att bli egen företagare och omsätta dina visioner till konkreta handlingar och affärsverksamhet? Då får du gärna kontakta oss på Center of Innovation för ett första förutsättningslöst möte. Där diskuterar vi din idé och lägger upp en plan kring hur du ska gå från idé till handling. Några frågor som brukar komma upp är:

  • Vilken är min målgrupp?
  • Vilken företagsform ska jag välja?
  • Hur gör jag en affärs- och handlingsplan?
  • Var hittar jag mina kunder?

Förutom ditt lokala näringslivskontor finns det även hjälp och rådgivning på andra ställen.

Nyföretagarcentrum

På Nyföretagarcentrum får du personlig rådgivning som gör att du är väl förberedd för att starta och driva ditt företag. Här får du hjälp med att slipa på din affärsidé, oavsett om du befinner dig i början eller slutet av din planering. All hjälp från Nyföretagarcentrum är kostnadsfri.

Nyföretagarguiden Verksamt.se

Sök information om lagar och regler, smarta tjänster och praktiska tips på Verksamt.se . Här hittar du verktyg och e-tjänster från flera myndigheter samlade på ett ställe. Här kan du också skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet.

På Verksamt.se kan du ta fram din egen checklista för sådant du behöver göra och tänka på inför företagsstarten. Genom att svara på några enkla frågor får du fram en lista som är anpassad för dig och den typen av företag du vill starta. Checklistan innehåller information, länkar och telefonnummer som du behöver när du startar företag.

Länklista

Vårgårda kommun – Företagare

Nyföretagarcentrum

Verksamt.se

Almi

Connect väst

Business region Borås

IUC – Industriella Utvecklingcentra

Vinnova

Västra Götalandsregionen

Business Sweden