Företagsutveckling

Affärsutveckling innebär utveckling av en organisations affärsdrivande verksamhet och dess processer.

Ofta talas det om affärsutveckling när nya företag startas, vid förnyelseprocesser, kriser eller när organisationen står inför nya utmaningar. Många moderna företag driver idag en kontinuerlig affärsutveckling för att förbli konkurrenskraftiga på sina marknader.

Affärsutveckling berör vision, mål, strategi, taktik och den operativa utvecklingsfasen med efterföljande analys. En klar strategi som bygger på att det finns en realiserbar affärsidé där man kan utveckla/skapa relationer med kunder och partner är själva grunden. Syftet med en strategi är alltid att skapa ett övertag på marknaden. Analysen ska leda till att hitta lösningar på problem eller att se nya möjligheter och därmed skapa utveckling och tillväxt. Affärsutvecklingen kan vara övergripande för hela företaget eller projektinriktat för att optimera mindre utvecklingsprocesser.

Utveckla ditt företag

idea-1876658_1920

Vårgårda är känt för sitt goda företagsklimat. I Vårgårda är det lätt att starta och driva företag. Vårt mål är att alltid kunna leverera den service företagare behöver i sitt företagande.

COI hjälper till att erbjuda effektiva lösningar till företag som vill växa eller utveckla sin verksamhet. Företagande ska ske i ett konkurrenskraftigt klimat där företagarna upplever att alla förutsättningar finns för att lyckas.

I detta arbete samarbetar kommunen och COI med en rad aktörer för att kunna täcka upp alla behov. Läs mer om våra samarbetspartners.

Näringslivsregister

Här kan du söka efter aktiva företag och organisationer i Vårgårda.