Energiråd under coronatiden (och efter)

pexels-photo-1267338 (1)

Små bäckar kan som bekant bli större om man drar ner små kostnader till vardags genom att spara energi och miljöpåverkan. Thomas Bengtsson är energirådgivare i Vårgårda kommun och lämnar de här tipsen till företag för att minska sin energiförbrukning:

  • Minska belysningen och sänk temperaturen i lokaler som används sällan eller korta arbetspass, exempelvis lager (men inte så lågt att du får ett nytt problem med fuktskador i framtiden). I affärslokaler finns ofta många halogenlampor som drar mycket energi så släck dem som inte behöver vara tända.
  • Tryckluft drar mycket energi. Försök att minska drifttiderna så mycket som möjligt.
  • Passa på att göra underhållsarbeten om du har tillräckligt med personal.

Rådgivning på telefon:
Det går bra att få energirådgivning av Thomas Bengtsson på telefon eller mejl  (men personliga besök är inställda under coronatiden enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer): thomas.bengtsson@vargarda.se eller 0705 – 31 03 24