Så kan du som företagare få hjälp under coronatiden

office-620817_1920

Som företagare kan du söka hjälp och få information från både staten och kommunen under cornonavirustiden (covid-19) för att ditt företag ska fungera så smidigt som möjligt. Här nere har vi  på Center of Innovation samlat några viktiga länkar med praktisk, aktuell information.

Verksamt.se
Verksamt.se finns lättläst och uppdaterad information om vad staten och olika myndigheter har beslutat att stödja företagare med. Företag kan exempelvis ansöka om anstånd med avgifter och skatter, ekonomiskt stöd för att korttidspermittera personal att gå ner i arbetstid. Staten har även bestämt att ersätta kostnaden för anställdas sjukpenning från första dagen under en två-månadersperiod och Riksbanken stödjer bankerna att ge lån till företagare. Där finns också information om vad som gäller för resor, transporter och att samlas i grupp (exempelvis bolagsstämmor).

På sidan finns tips om vart du kan vända dig med olika slags frågor. Har du svårt att få svar eller hitta rätt är du välkommen att kontakta
Center of Innovation och Johanna Heleander på: 0706 – 10 06 82 eller johanna@coi.se

Verksamt.se:s sida med uppdaterad information:
https://www.verksamt.se/om-verksamt/nyhetsarkiv/-/journal_content/56_INSTANCE_0LpMHH7zZQ6q/10183/NYHET_CORONA_2

Vårgårda kommun
Här hittar du information vad Vårgårda kommun har bestämt och kan hjälpa till med:
https://www.vargarda.se/medborgare/kommun-och-politik/storningar-kris-och-beredskap/coronaviruset-covid-19/arkiv-corona/2020-03-17-senaste-notiser/notiser-corona/2020-03-20-atgarder-for-att-underlatta-for-vargardas-foretag.html

Följ Center of Innovation  på sociala medier
Center of Innovation lägger in ny information på sociala medier (LinkedIn och Facebook) om beslut och händelser som är intressanta och viktiga för dig som (Vårgårda)företagare.

man-3752512_960_720
Det är mycket att tänka på som företagare.
Men du kan få stöd och hjälp.