Vårgårda stabilt uppåt i Svenskt Näringslivs ranking

PRESSMEDDELANDE, Vårgårda 24 september 2019

Vårgårda kommun går sakta men säkert upp till fjärde plats i Svenskt Näringslivs totala ranking som släpptes idag den 24 september 2019. Bengt Hilmersson, kommunalråd i Vårgårda, menar att den jämna och uppåtgående placeringen är en spegling av långsiktigt samarbete.

– Vi är oerhört glada att kommunen fortsätter få så goda omdömen från företagarna, säger Bengt Hilmersson. Det goda samarbetet i Vårgårda grundar sig i att vi har en mycket bra kommunikation med företagen och att de har en stor förståelse för att kommunen har andra villkor än näringslivet för sin verksamhet. Det är alltid viktigt för oss att vi har ömsesidig förståelse.

I våras (21 maj 2019) fick Vårgårda kommun det bästa omdömet i Svenskt Näringslivs första del av rankingen vad gäller företagarnas omdömen av hur de upplever företagsklimatet i kommunen. I den totala årliga rankingen, som alltså släpptes idag och visar hur bland annat infrastrukturen ser ut i kommunen, går Vårgårda upp till fjärde plats från nionde i förra årets totalranking. Vårgårda har sedan elva år tillbaka legat bland de 15 högst rankade kommunerna i Sverige. Det stabilt gynnsamma företagsklimatet i Vårgårda behöver även gå ihop med hur väl utbyggd infrastruktur som tele- IT och vägnät är för att näringslivet ska utvecklas.

Johanna Heleander är näringslivsutvecklare på Center of Innovation Vårgårda och vill, liksom Lars Björkqvist, kommunchef, omvandla de goda omdömena och statistiska fakta till konkret handling. Målet, enligt dem, är att Vårgårdas näringsliv ska växa genom att måna om utvecklingen hos befintliga företag samt uppmuntra nya att starta och på så sätt skapa nya arbetstillfällen.

För ytterligare information och kontaktuppgifter:
Lars Björkqvist, kommunchef. Tel: 0322-60 06 08
lars.bjorkqvist@vargarda.se

Johanna Heleander, näringslivsutvecklare, Center of Innovation. Tel: 0706 – 10 06 82
johanna@coi.se

Maria Danielsson, informatör, Center of Innovation. Tel: 073 – 578 23 31
maria@coi.se

Center of Innovation Vårgårda
Är en förening som sedan 1994 arbetar med näringslivsfrågor på uppdrag av näringslivet och Vårgårda kommun. Mer information finns på:
www.coi.se

Näringslivet i Vårgårda kommun
Vårgårda ingår i det så kallade fordonsklustret i västra Sverige med företag som
Veoneer och Autoliv med ca. 550 anställda vardera.
Doggy, Sundolitt och Gustavsberg är andra välkända varumärken som samsas med lantbruksnäring och en prioriterad handel i centrum.

https://www.foretagsklimat.se/vargarda/ranking

https://vargarda.se/foretagare/nyheter-foretagare/2019-09-24-vargarda-pa-fjarde-plats-i-foretagsklimat-2019.html