Inspirationsdag i Vårgårda

I samband med Världscuptävlingen för damer i cykling i Vårgårda bjöd Center of Innovation (COI) den 16 augusti in representanter från mindre och mellanstora kommuner i Västra Götaland till inspirationsdag med evenemangstema.

Temat på inspirationsdagen var att uppmärksamma hur man som mindre och mellanstor inlandsort kan utveckla evenemang i sin kommun eller starta nya för att locka besökare till orten.

Tre föreläsare var inbjudna: Fredrik Lindén från Turistrådet Västsverige, Angelica Larsson som anordnar den årliga ljusfesten ”Lights in Alingsås” och Björn Becksmo, TV-profil för sportevenemang i SVT.

Björn Becksmo berättade underhållande om vilken betydelse rörliga bilder har för att nå ut till folk.

”Ligths in Alingsås” är ett framgångsrikt evenemang och en förebild på hur en ny idé med tiden kan bli en del av en orts identitet.

Fredrik Lindén, VD på Turistrådet Västsverige, berättade om hur de arbetar för att locka fler turister. Han tipsade kommunerna om att lägga upp lokala evenemang i den lokala turistorganisationens evenemangskalender för att på så sätt skapa möjlighet att de ska lyftas av Turistrådet och ingå i Västsveriges gemensamma evenemangskalender. Man jobbar i samma system lokalt och regionalt. Fredrik Lindén understryker att evenemang är en viktig del av marknadsföringen av en destination.

Större välkända besöksmål som Göteborg och Bohuslän har länge haft en naturlig dragningskraft på besökare. Men Johanna Heleander, projektledare på COI, menar att man behöver göra det naturligt för människor att även besöka mindre inlandsorter.

Dagen avslutades med en busstur längs cykeltävlingsbanan och därefter lunch.

https://www.vastsverige.com/turistradet-vastsverige/
http://www.vargardacycling.se/